bara ett tips





För den som undrar så kan man hitta många fina foton på Dripbook...


"The say for every high, there must be a low."

Två låtar från en inte superbra serie, som även den är om blodtörstande döda.









"How can I ignore you today?"

Så. Nu sitter jag här drickandes min jordgubbsfestis iförd dagens fynd; en stickad mössa och en grå lite paljettig t-shirtklänning. Både jag och fröken Utter blev lite fundersamma när butiksbiträdet började stänga för utgången, oj klockan var visste tio i sju. Sju timmar sedan välkomstkramen vid Johannafontänen med andra ord. Och visst är det underbart skönt att kunna fördriva en halv dag bara sådär. Att fundera vad den där designern egentligen tänkte när han/hon bestämde sig för att göra en laxrosa kort jacka i riktigt fluffig fuskpäls, "Det kanske finns någon som vill se ut som en riktigt billig 90-tals prostituerad?". Att glädjas över att så många av butiksbiträderna faktiskt var riktigt mänskligt trevliga. Eller att det i inte en, utan två H&M-butiker spelades flera låtar från mina Spotifylistor.


Istället för en bild på min 20 kronors mössa får ni ett smakprov från helgens händelser, som var väldigt trevliga!

Fredag:

 
Såg denna med Päronet, Persikan, Ugglan och Gödselkastaren som kan böckerna baklänges, men den var överraskande bra även för en outsider som jag.

Lördag:




Sällskapade Jennypenny även denna dag på jobbet med lite ridning för oss båda på schemat. På kvällen lekte vi pizzabagare och fick sällskap av fyra tvåbenta. Mycket skratt, mycket mat och mycket hundar.

Söndag: Det gick utmärkt att äta bruschetta till frunch...och borde göras oftare! Annars regnade dagen mest bort, som så många andra.


"I think I like how the day sounds"

Idag har varit en dag där allt har flytit på och gjort som jag har velat. Gymbesöket med Karin och Matilda gjorde så jag blev så där perfekt träningstrött, att jag fick den bästa roddtiden gjorde inte heller saken sämre. När jag insåg att jag hade en timma på att duscha och göra mig presentabel innan bussen till jobbförhoppning gick fick jag smått panik. MEN, av någon anledning så kom jag till och med för tidigt till bussen, gåendes med ett väluppförande hår, hur ofta händer det? Själva jobbpratet kändes också bra, det finns hopp vänner. Så en spårvagnstur senare tyckte jag att jag var värd den där koftan jag spanat in, det tyckte inte någon högre shoppinggud eftersom den var totalt slut. Dock stärktes min tro på att allt sker av en mening; istället för koftan fick jag mig tre reafynd, och en klänning. Dessutom ringde bror för att kunna äta middag ihop. OCH mitt i koftjakten träffade jag Victor! Inte ens regnet bekymrade mig. Okej, lite då.


Så, nu lovar jag att inte dela med mig mer av min dag i detalj. Det är bara så, att när det gått nedåt blir man extra glad för uppåtsvängen.




"Now i'm just guessing and dreaming of you"

Även när man tittar på tv eller film så går det att upptäcka fin musik. Denna är från "Skins" (jättebra brittiskt undomsserie som inte vill slitas från mig)


Här ser ni klippet från serien, låter bäst där tycker jag i alla fall.




kors, ankare, hjärta


 "- En dag säger hans hjärta stopp."






   En dag säger våra hjärtan stopp.








Tro, hopp och kärlek. Fyll på mitt förråd tack.



"I got my hair, I got my head, I got my brains, I got my ears, I got my eyes, I got my nose, I got my mouth, I got my smile"

Hittade ett klipp på en sång i en version som jag inte visste fanns...och enda anledningen till att jag vill dela med mig är att jag återupptäckt vad jag älskar "Hair" - den ska stå på årets önskelista. Som jag förstår det gjord Nina Simone en "cover" på denna låt från "Hair", eller så missuppfattade jag totalt wiki.





Come on friends get up now, You're not alone at all

Musik kan hitta en. Av någon anledning så fick jag upp denna man när jag för ett tag sedan lyssnade på en spellista med typ LaRoux på YouTube. En ganska så trevlig överrasknig om jag får säga det själv.






"This is for the ones who stand
 For the ones who try again
 For the ones who need a hand
 For the ones who think they can"
 


Vilket paradis

Okej. Ja, jag kollar hyfsat mycket på tv-program/serier. Ja, jag skulle kunna göra offantligt mycket produktivare saker istället, typ grovstäda mitt rum. Men gör jag det? Nej. Varför inte? Tja...jag antar att jag hellre väljer att spendera timmar med "Doctor Who" och "Project Runway" än att flytta studentpresenterna till en lämpligare plats. Men varför?? För att jag ändå hinner med allt jag vill hinna med. Så det så.

I alla fall.

Det finns tidningar som man medvetet lägger undan. Böcker som får ett annat omslag på bussen. Filmer som läggs i skymundan. Skivor som hamnar längst ner i högen. Kläder som endast bärs inom hemmets fyra väggar. Bloggar vi inte medger att vi läser. Tv-program som inte känns vid.

Saker som vi helt enkelt inte jättegärna vill att andra människor skall definiera oss efter. En sådan sak är till exempel att jag följer "Paradise hotel". Det började med några avsnitt av den danska säsongen, sedan var det prämiär igår för svenskarna att supa bort sig själva i Mexico. Och idag spanade jag in en av deltagarnas blogg och var ett klick ifrån att kommentera ett inlägg. Inte den spandex inlindade fetischhemlighet ni hoppats på kanske...men nära nog.

"Rent utseendemässigt har han en förkärlek till brunetter med blå ögon."




 


Helgen

Fredag: Sällskapsflicka till J när hon efter 7 timmar hos veterinären äntligen kom och hämtade mig.

Lördag: Stallflickor hela dagen, jag fick köra automat för första gången i livet och dagen fick ett mysigt avslut på ett regningt "Jul på Liseberg". 5 miljoner lampor i alla ära, det var snön som underhöll oss mest. Och deprimerade renar.

Söndag: Min säng var min bästa vän. Feberfrossa, magsmärtor och dunkande huvud var mitt sällskap. Desutom upptäckte jag att på söndagar är de flesta av veckans tvrepriser samlade...








Oh, just dream away with me...



"When this world, the real that world you're living in
Just gets too much for you to take

When you find too many troubles on your mind then
Feel just like there is no escape

And it seems your heart has forgotten how to believe
Turn a page in your soul

There's a place you can go
Close your eyes and let your heart fly free

Dream away, dream away
Let imagination light your way
Take you as far as your heart can see
Dream..., dream away, dream away
To a place where hope is shining
Find your silver lining
Everything you need is just to dream away"



"Du kommer lyckas i framtida utmaningar"

 

Så stod det i min lyckokaka som Högskolan i Borås gav mig. Jag blev glad, och lite optimistiskt. Även om det bara var lite torkad deg som luktade bekant, men som jag inte åt av, var det en passande början på vår vandring kring framtida planer, drömmar och förhoppningar.

Lite klokare blev vi allt. Meritpoäng hyllades och hatades. Göteborg som framtida hemstad ifrågasattes. Högskolor och universitet granskades.


Men det hade fortfarande varit väldigt skönt att ha en magkänsla som styrde utan tvivel.












"Allt känns bra på sommaren"



Vi äro alla vitamin D junkies innerst inne. Jag tror inte att jag känner någon som föredrar slask, regn, kyla och korta dagar framför sol, mindre regn, värme och dagar som inte verkar ha ett slut. Och bla bla vi måste ha motsatsterna för att bättre uppskatta delarna.



"Allt känns bra på sommaren" sa vi ikväll. Ge mig sommar säger jag nu.





Det finns ingen musikal som säger det bättre...

"Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sun shine in..."


Sun through redwoods, portrait 1 by Martin LaBar.
Intressant hur lite solskens kort det finns, lovar att försöka bidra.

rutschgefahr

Jag är berikad med ett 1 decimter i diameter stort mörklila blåmärke på min bak tack vare den djävulska stalltrappan som fick mig att falla i det ögonblick då jag inte ägnade trappsteget full uppmärksamhet.

Varför jag delar denna information med er är
A) Jag vill ha medlidande
B) Jag tänkte att min olycka blir någon annans lycka, även jag vet att skadeglädje är den sanna glädjen.
C) Jag tvekade att ha det som status på facebook



Slippingonalostcause.jpg Slipping image by prozacsmile


¤

Världen går inte under när man får motgångar, bara nästan.





"Hold out your hand"


En späckad lördagskväll med lite tema, vänskap.

En vän lämnar återigen landet saknaden kommer så fort planet lyfter. På väg mot nya äventyr. Samtidigt vet man att när planet väl landar på hemmamark igen blir det ett välkomnade med öppna armar.

En vän blev lämnad. Som tack för allt hon gjort gick dem sin väg. Så mycket betydde den vänskapen och de minnena.

De flesta band har dock knytits hårdare. Något som gör det lite svårare att släppa greppet om varandra. Något som ger lite mer anledning till att göra de personerna till en del av sitt liv.


Och givetvis har det mesta förevigats...
 






"It's not easy love, but you've got friends you can trust
Friends will be friends
When you're in need of love they give you care and attention
Friends will be friends
When you're through with life and all hope is lost
Hold out your hand 'cus friends will be friends - right till the end"
  


 



 





















 


VEKCW-A

Ja...idag regnade det grått utomhus, men inomhus var det fågelkvitter.

Fantastic Six var under dagen nästan samlat då vår låtsastysk är på hembesök, bara den där Café au Lai-Baguette-Brie-Basker flickan som inte fanns att träffas på. Och det kändes som vanligt. När jag traskade hem efter dagens sista bussresa slog mig tanken på vilken exeptionellt grym gruppdynamik vi har tillsammans...eller jag kanske målar det i rosa fluffiga moln eftersom det var ett tag sedan vi var samlade? Strunt samma, folk är wannabe sekt av en anledning.

Och när man är fullt upptagen av att fråga ut om den stundande resan, norrländsk kärlek och tröttsamma plåster så kanske man inte hinner föreviga allt så fint som man borde...










"-Hola, me llamo José. You want a piece of this? I know you do."



J&J

"-Vad har ni gjort idag då?"
"- ÅKT BIL!"

Dagen började med min livs första bilbesiktning, hjälpa en Jenny i halvt panik att få ut hyrbilen, och jaga bort en P-Lisa från att böta hyrbilen utanför mitt hus.

Sedan brumma ut och fota J och hennes prins en sista gång innan han flyttar till huvudstaden.

Och till sist åka lite längre ut på landet och hämta V, för att till sist åka ännu längre ut på den svenska landsbygden runt Laholm och hämta T. Och så hela vägen tillbaks igen.

" 'Cause Penny and me like to roll the windows down
Turn the radio up
Push the pedal to the ground
And Penny and me like to gaze at starry skies
Close our eyes
Pretend to fly
It's always Penny and me tonight "














"When you can't get through it
You can listen to it
With a na na na na
Well I’ve been there before"








Quote, цитата, cita, نقل قول , lainaus

Citat, citat, alltid dessa citat. Några ,ofta, väl sammasatta ord som berättar något som vi ofta redan hade aning om, men som inte alltid blivit lika välformulerat. Jag tycker om att samla citat, så pass mycket att de har ett eget worddokument...

Och någon gång på något sätt skall jag göra någonting av alla dessa ord. Kanske nu, kanske sen.



Tills dess:


Ihop istället för isär


Att man "växer isär någon" känns som ett bekannt uttryck. Att växa ihop känns inte lika bekannt, men mer aktuellt. Att bli likare någon genom åren istället för att bli olikare.

Man får en vän, istället för att förlora en. Mycket trevligare, och med fler möjligheter för framtiden.
Framtid istället för dåtid. Minnen att skapa istället för att bara blicka tillbaka.

 




Burfitt








Sensation

Det kan låta en smula...konstigt, men det är det inte utan snarare bevis på effektiv reklam...Ända sedan jag fick nys om de nya Marabou smakerna har min tunga suktat efter att få uppleva dem, och nu menar jag att jag aktivt har letat efter dem i princip varje gång jag befunnit mig i eller nära en affär som sålt choklad. Idag blev i alla fall dagen då smaklökarna skulle få sin tillfredsställelse, förutom att när jag och Miss L väl satt på en bänk i Femman var det inte riktigt den smakupplevelse jag frammanat. Helt okej, men aningen för sött lät domen. Vad detta visar på är väl förmodligen det klassiska: går du och föreställer dig något tillräckligt mycket når den verkliga upplevelsen till slut inte upp till den framställda. Eller så...fokuserar jag på väldigt fel saker.





Förena nöje med nöje

Jag gillar min kamera. Och min bok. Nästan lika mycket, men bara nästan.






 


ucsh,usch,usch!

Hittade en video med en idiot till ryttare.

Usch, usch, usch!

Min högstadie spanska räcker inte till för att förstå vad som står, och google translate var inte direkt samarbetsvillig...hjälp?

 


Guld Guld Guld

  




"Programledare för P3 Guld 2010, både i radio och i tv, blir Göteborgs popstolthet Timo Räisänen.

– Yes, ett litet steg närmare världsdominans!
Det var första tanken i Timo Räisänen huvud när han fick frågan om han ville programleda P3:s
hyllning till svensk musik."


"Det är inte branschen som ska visa sina påfågelvingar och visa massa fräcka grejer utan en gala för folket. Och det är jävligt
nice."




VillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGåVillGå




bubble bubble


Det är underskattat med skumbad. Förkylning lindras, böcker läses, muskler slappnar av och man kan bara ligga där och flyta, eller försöka åtminstone.




Alla helgons afton

Så denna afton då kontakten med de döda skall vara extra stark väljer många människor att ta chansen och bli någon annan för en kväll. Denna kväll blev jag "Speedy" (eller "Sonic") och signumet blev min otroliga hastighet. Och självklart hade jag Electra, Couger, Superwomen och Rainbow vid min sida.






 



 

 


"The way you move is a mystery..."

Snart är det lördagskväll, och då ska vi väl ut och D.A.N.S.A?






Och glöm inte, we are your friends.


RSS 2.0