Min blodiga valentin


Skräckfilmer brukar inte vara speciellt bra så därför hade jag inga förhoppningar inför kvällens biobesök, jag ville bara uppleva 3D film. Som väntat var det en dålig historia med en sjukt blodtörstig mördare och rädda, korkade offer, och precis om min käre bror sa är den endast värd att se för att den är i 3D och man garanterat blir skrämd av de klassiska överraskningarna. Å andra sidan tycker jag hellre att man kan lägga pengarna på "Ice age 3" som också visas i 3D, den lär ju åtminstone vara rolig.





Ta mig till havet...

Vad är bättre än att utnyttja tid, väder och vatten?









Lika taggig som mjuk


Nämen titta vilken filur som hittat tillbaks till min trädgård, igelkotten! När jag var mindre hade vi en hel liten familj boendes under vår altan under några säsonger tills de uppgraderade sig, därför var det som ett kärt återseende när dena krabat upptäcktes under kvällens blomvattning. (Och jag vill ha en ny kamera.)




Tonight I have to leave it

Mmm...






I miss you like crazy









Hjulen på bussen snurrar runt runt runt



När man sitter på bussen hem blir man, eller i alla fall jag, invaggad i en känsla av att ingenting kommer att hända när man sitter där och tittar ut genom fönstret eller ännu en gång blickar över ens inköp. Så när mannen/killen snett framför mig på fyr-sätet börjar fråga vilken hållplats det är till Elgiganten (trodde först han sa Legendgatan vilken är hållplatsen innan min) svarar jag snällt att han lär märka det eftersom den ligger vid Coop Forum med mera. Sedan fortsätter han med att fråga vart jag bor, om jag bor ensam, om jag har en pojke, om jag är helsvensk med mera. Lite oförberedd svarar jag ganska sanningsenligt på de mesta, och fastän jag svarade "ja" på att jag hade en pojke (han är ju en pojke och min vän) så avslutar han med att fråga efter mitt nummer.

Nr 1: Om någon upprepade gånger undrar vad du säger så kanske det är dags att höja rösten några decibel.
Nr 2: Om en person inte direkt ställer några motfrågor och ser lite smått besvärad ut ska du nog inte fortsätta konversationen.
Nr 3: Svarar någon "ja" på på pojkvän/flickvän frågan betyder det att de inte är intresserade.
Nr 3: Att ragga på bussen är ingen bra idé då ingen av parterna kan fly innan ens hållplats kommer, om man inte har lust att röra på sig lite extra förstås (men vem har det egentligen?), vilket betyder att man måste fortsätta att svara på frågorna som aldrig tycks sluta komma.

Varför är det aldrig de som man själv sneglar på under färden som säger något? För att de också antagligen tycker det är en dålig idé att ragga på bussen/vagnen...




Svart skönhet


På färjan hem till moderlandet hittade jag en skatt. Versionen av "Black Beauty" som jag älskade när jag var liten (och stor) för ynka 60 kronor, då blev jag glad.
Och ja, den var precis lika bra som jag mindes.






Kirsche <3





"Vi var som körsbär, körsbär
  Fallna och pallade, men vi var två
  Var som körsbär, körsbär"






Torchwood

Säsong 1 av Torchwood är nu påbörjad (en spin-off till "Doctor Who" med ännu mer capten Jack, = me like). Lite råare, lite...? Ser ut som "the X-files får vänta ett tag....



Inte världens ände - men Danmarks






































Det är över nu...

...eller rättare sagt säsong 4 av "Doctor Who" och "How I met your mother" är nu färdig sedda. Och satan i gatan vilka avslutningar, måste säga att jag är mycket nöjd med sluten. Med risk för att låta lite nördig, (vilket  det kanske också är), så ser jag mycket fram emot kommande säsonger men det lär ju dröja ett tag då jag tror att de är under inspelning för tillfället.

Jaja, dags att låta nya historier fördriva (och förgylla) min tid.




Hon fick sin Doktor till slut - yey : D

Always one foot one the ground

För att den är vacker, för att hon har en fantastiskt sångröst.



Såg lite av hennes konsert på Way Out West 2007, men det började hällregna så vi tog skydd under ett tält. Hoppas att det blir en hel konsert på Hultsfred.

Count the shadows

Eftersom jag för tillfället betar av säsong 4 av "Doctor Who" måste jag berätta om ett särskilt läskigt monster: Vashta Nerada
 
- " Vashta Nerada (literally: the shadows that melt the flesh) are microscopic swarm creatures which, when present in a high enough concentration, are totally indistinguishable from shadows, and use this to their advantage in approaching and attacking prey. They are described as the "piranhas of the air", able to strip their victims to the bone in an instant in high enough densities and are said to be the origin of most species' fear of the dark. The Doctor says that almost every planet in the universe has some, including Earth, and claims that they can be seen as the specks of dust visible in unusually bright light. "

För nu blev man ju mindre mörkrädd....


Imagination, life is your creation

"I Sverige uppmärksammades Aqua när singeln¨Roses are Red spelades på Sommartoppen. Det stora genombrottet kom med discolåten "Barbie Girl" 1997 som fick stor uppmärksamhet när leksaksföretaget Mattel anmälde gruppen för upphovsrättsbrott . Singeln blev den 15:e bäst säljande singeln någonsin i Storbritannien. Singeln följdes upp med Doctor Jones. Gruppens två skivor sålde sammanlagt i 28 miljoner exemplar innan gruppen upplöstes 2001.

Bandet har meddelat att de den 15 juni 2009 kommer att släppa ett nytt album med tre nya låtar och 16 remastrade gamla hits. Första singeln heter "Back to the 80's" och släpps den 25 maj."

Det är sant, Aqua är tillbaka! Genast blir jag lycklig för vem älskade inte de fyra vattenfantasterna när man var liten? Kommer ihåg att jag min några år äldre norska kusin Elisa vid något tillfälle spelade "Barbie girl" på repeat när våra barbies skulle gå upför altargången. Nostalgi i all ära men jag tror tyvärr inte att Aqua kan konkurrera med nutida barnfavoriter som Miley Cyrus aka Hanna Montana osv. Det blir nog lite som Spice girls "comeback", en greatest hits skiva med några nya låtar, lite konserter och sen tillbaka i graven igen...men vem vet?


Små grodorna, små grodorna är lustiga att se



Då var det dags för ännu en midsommar. Regnig som vanligt är den med...ingen midsommarstång verkar det dock bli, men vad gör det om hundra år när allting kommer omkring? Huvudsaken är att det inte regnar inombords.

Det finns söta monster...

Efter att blivit introducerad för "Doctor Who" för några år sedan då jag lärde känna K ordentligt är jag nästan lika förälskad i serien som hon. Den är ju så jäkla bra!

Jag har alltid varit ganska intresserad av övernaturliga saker, älskade "Förhäxad" och "Sabrina - tonårshäxan" när jag var yngre. Häxserierna har numera blivit utbytta mot lite mer sci-fi som "Fringe" och "Doctor Who". "Grey's Anatomy" och dylikt i all ära men mot doktorn har de inte en chans, det är något fascinerande med det "icke jordliga".

När säsong 4 är avklarad av "Doctor Who" och "How I met your mother" ska jag plöja igenom "the X-files", nu när jag inte har så mycket bättre saker för mig...





Adipose - små varelser som består av rörligt fett och faktiskt är så oskyldiga som de ser ut, i alla fall nu...

Gold digger



Det kan bero på att jag är hyfsat uttråkad, eller så hade denna bok bara en slö start. I vilket fall som helst spenderar jag nu största delen av min tid med att läsa om livet som societetskvinna i London där männen har makten genom deras miljoner, och kvinnorna gör vad som helst för att få ta del av dem. Det är en smula motbjudande, men som sagt, jag är uttråkad.
















Feminism, vad är det?

"Det här aliaset är redan upptaget"


Resedagboken vill inte att jag ska få ett användarkonto. Eller så finns det några där ute som tänker i exakta användarnamns banor som jag. Ganska irriterande oavsett.

Jag ska skrika mig hes och vara full och galen

Åh, den store poeten Björn Rosenström...




I love the dreaming when I think of the saftey in the clouds out my window

Lyssna och njut...(tyvärr ingen musikvideo pga några korkade copyrightlagar)



De här kommer bli en av höjdpunkterna under Hultsfred för min del.

We are the people that rule the world



Sjung om studentens lyckliga dar

Denna sång passade utmärkt att skrika längs Avenyn.


FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN...



....FY FAN VAD VI ÄR BRA.

London Baby - Det är detaljerna som gör det

Det skimmrar en guldig nyans kring britternas huvudstad.


















RSS 2.0